Bullet Journal 101 pennen i boken

Pennen i boken: Leuchtturm1917

Det er ikke alle penner som passer til alle bøker. En god hovedregel er å holde seg til vannbasert da alkoholbasert ikke pleier å funke spesielt bra.  Nå har jeg samlet et flott team med erfarne bullet journalere til å fortelle om sine egne erfaringer.

Min gode venn Cathrine sier:

«Jeg har/har hatt følgende tusjer/penner til min Leuchtturm: Tombows dual brush pens, Staedtler Triplus Fineliners, Stabilo 88, Le Pen, Zebra Mildliners, Staedtler Duo Markers, Pentel Touch, Sakura Pigma Brush, Stabilo Pastel Highlighters, Pentel Slicci Metallica, Micron, Marvy Uchida, Staedtler Pigmentliners, Tombow Twintones.

Alle penner ghoster noe i Leuchtturm, men jo tynnere spiss, jo mindre ghosting. Derfor fungerer Micron, Marvy Uchida og Staedtler Pigmentliners veldig godt fra 0,3 og tynnere.

Jeg opplever at Staedtler Triplus Fineliners og Stabilo 88 som helt like, både når det kommer til fargeutvalg og hvor gode de er. Forskjellen er hvilket grep man foretrekker på pennen. Le Pen var våtere, og rød og rosa har tendenser til blødning.

Zebra Mildliners og Stabilo Pastel liners oppfører seg helt likt i Leuchtturm, og her er det rosa og orange som kan ha tendenser til blødning, ingen av de andre.

Tombow Dual Brush Pens er sånn jeg ser det de aller beste børstepennene for Leuchtturm, lite ghosting og ingen blødning på noen av de 95 fargene. Pentel touch var gode, men igjen litt blødning med rød og rosa. Sakura Pigment Brush synes jeg var for våte, og de brukte lang tid på å tørke, men ingen blødning.

For metallicpenner så er Pentel Slicci helt topp, ingenting å utsette på de.

Tombow Twintones minte meg om Staedtler Duo Markers i måten fargen oppførte seg på papiret. Men Tombow Twintones har tynnere spiss, og farget noe ujevnere over større flater. Ikke noe å utsette på noen av de, men jeg kan bruke Tombow Dual Brush på samme måten, og synes igjen de er å foretrekke. Den tynne spissen på Tombow Twintones var veldig fin, og god å skrive lite med»

Zebra mildliner

Bildet tatt av Cathrine S. Watz

Tombows dual brush pens

Bildet tatt av Cathrine S. Watz

Staedtler fineliners

Bildet tatt av Cathrine S. Watz

Ghosting

Bildet tatt av Cathrine S. Watz

Finn Cathrine på instagram her: bujocath

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply