Bullet Journal 101

Hva er og hvordan starte en bullet journal?

En bullet er et verktøy som er ment for hjelpe deg med daglige gjøremål og fremtidige avtaler og oppgaver. Så enkelt er det.
Vi skriver ned de tingene vi vil huske på og krysser de ut når det er fullført. Enten fortløpende eller i løpet av dagen. Eller to dager etterpå. Det er ingen skam å ikke bruke den absolutt hver eneste dag!

Deretter kan vi lage samlinger. Lister og oversikter som er langtidsgående og som vi vil samle over en eller to sider (noen ganger fler sider også om det er noe stort).

Kort fortalt er det dette som er hovedmålet med en bullet journal. Den er et verktøy og hvordan den fungerer best for deg er det bare du som vet eller må finne ut av.

Du har kanskje vært på Facebook, Instagram, Pinterest eller til og med alle tre? Det er et hav av bilder. Flotte sider mange av oss bare kan drømme om å lage selv. Sider fulle av tegninger og dekorasjon i alle regnbuens farger og mer til. Eller så minimalistisk at selv det blir et kunstverk i seg selv. Noen kjører en mellomting.
Og det er det som er det fine med en bullet journal. Den kan se ut akkurat slik du vil at den skal se ut – så lenge den fungerer for deg!

Riktig ofte ser jeg noen som sier: «Jeg kan ikke tegne så det er ingen vits i å skaffe meg en bullet journal».
Jeg blir så lei meg når jeg ser det. Like ofte har nesten like mange gått glipp av mannen bak det hele: Ryder Caroll. Hjemmesiden til Ryder er alfa og omega før man starter en bullet journal slik at man forstår konseptet med en bullet journal: www.bulletjournal.com

Det finnes ingen riktig eller gal måte å gøre en bullet journal på. Det vil si: det som er riktig er det som føles riktig for DEG!

Det tok MEG nesten et år før jeg fant ut hva som var riktig for meg. Innen den tid hadde jeg brukt et hav av penger på bøker, penner, fargeblyanter, tusjer, fyllepenner, blekk og klistremerker. Trenger vi snakke om all washi tapen? Men var det virkelig nødvendig av meg å kjøpe alt jeg har kjøpt? Nei. Ikke engang selv om det ga meg egne erfaringer. Mange har hatt gode erfaringer før meg og kommet med gode råd.

Ryder bruker rapid logging (hurtiglogging) for sine daglige gjøremål. Jeg har sett flere andre som gjør det samme.
Selv foretrekker jeg å ha en oversikt over hele uken slik at jeg kan se hele uken på en gang.

Ryder har en bok og en penn. Jeg har litt mer. Egentlig har jeg jo mye mer (jeg nevnte jo havet av penger jeg brukte), men jeg bruker en bok, en penn, en brøkdel av tusjene mine for å markere overskrifter, ukedager og lignende slik at det skiller seg ut fra resten av teksten og jeg bruker klistremerker.
Jeg liker å pynte litt så lenge det ikke blir for mye. DET er det som funker for meg.

Alle bildene man ser overalt kan virke veldig overveldende da vi gjerne vil prøve ut både det ene og det andre.
Artistiske oppsett virker avskrekkende for noen og minimalistiske virker avskrekkende for andre. DU må bare finne ut hvordan en bullet journal fungerer for DEG!

Et godt sted å starte er å finne en bok og en penn du allerede har liggende.
Skriv gjerne en liste over ting du ønsker å få en oversikt over og så starter du med det første du vil ha. En hvilken som helst bok er et godt startpunkt for å prøve seg litt frem.
Kanskje finner du ut at det er en annen liste du vil ha et annet sted i boken senere eller en samling du finner ut at du ikke trenger likevel.
Og sving gjerne innom www.bulletjournal.com et par ganger til underveis.
Husk at det som fungerer for meg ikke nødvendigvis fungerer for deg og vice versa.

Jeg kunne nok holdt det gående til evig tid, men vi avslutter her for i dag. Dere skal tross alt lese gjennom også. Følg med videre!

Og som et lite prosjekt midt oppi det hele har jeg funnet frem en linjert bok fra Nille og en vanlig kulepenn som jeg har hatt liggende kjempelenge. For det MÅ ikke være en dyr og flott bok for å starte. Har du allerede kjøpt en bok med prikkete sider er det selvsagt helt ok!

Mitt enkle ukesoppsett etter penn. Vanligvis er jeg kun komfortabel med før penn-bilder, but here we go!

En penn og en bok. Tørker du støvet av pennen din og så gjør vi dette sammen? En uke, du og jeg?
Jeg heier på deg!

Du kan alltids spørre i Facebookgruppene (jeg er med i de fleste) eller kontakte meg direkte via Facebook eller Instagram

PS. Jeg har ikke droppet Nuunaen min til fordel for en annen bok. Det er langtidslister der jeg fortsatt trenger å ha full oversikt på, men hele ukesoppsettet er viet til å bruke denne boken hele uken!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply